Hoppa till huvudinnehållet

Se och göra

På Barsebäck Strand med omnejd

Aktiviteter för hela familjen på Barsebäck Strand

 

Cykla

Den kustnära Sydkustleden består av 6 etapper och totalt 260 km cykelled. Här är det tätt mellan upplevelserna. Du kan solbada på några av Sveriges vackraste stränder, uppleva historiska och natursköna miljöer, äta och dricka gott på lokala caféer och restauranger. Vill du uppleva ett pulserande stadsliv i kan du med fördel besöka storstäderna Malmö och Helsingborg. Sydkustleden binder dessutom samman alla våra campingar längs Skånes sydkust!

Låt dig inspireras och läs om mer Sydkustleden.
Det finns möjlighet att hyra cykel via vår partner ”Hyr en Hoj” med högkvalitativa 3-växlade damcyklar med fotbroms.

Välkomna på en härlig cykelsemester!

 

Vandra längs Skåneleden

130 mil underbar natur väntar på dig! Skåneledens 5 delleder ger dig en chans att uppleva Skånes omväxlande natur och rika kulturutbud. Välj bland 100 etapper och ge dig ut i det skånska landskapet – över dagen eller för en längre vandring. Skåneleden är uppdelad i fem delleder utifrån geografiskt område och naturens karaktär. Välj om du vill vandra längs kust eller inland och utforska den delled som tilltalar dig mest. Se  SL5 Öresundleden, en del av Skåneleden, som passerar vårt område.

 

Spela golf

Barsebäck Golf & Country Club räknas som en av Europas vackraste och bästa golfanläggningar. Redan på 1980-talet fastslog Jack Nicklaus, en av golfhistoriens mest berömde och meriterade golfare Barsebäcks vackra läge och golfbanornas höga kvalitet. Sedan dess har mycket hänt! Det har under årens lopp arrangerats 13 Europatourtävlingar och spelare som Annika Sörenstam, Nick Faldo och Colin Montgomery har alla instämt i Jack Nicklaus beröm. 2003 var Masters Course på Barsebäck värd för Solheim Cup. Senast i Juli 2018 var Barsebäck för nionde året i rad värd för Elitserien för både damer och herrar där flera av Sveriges bästa spelare gör upp om den prestigefyllda titeln.

 

Fiske

Saxån och Kävlingeån, som följer kommunens gränser i norr och söder, erbjuder rekreation och möjligheter till fiske. Information om fiske i Kävlingeån/Löddeån finns på Kävlingeåns-Löddeåns Fiskevårdsområdes hemsida.

 

 

Järavallen

Upplev ett av sydvästra Skånes största sammanhängande friluftsområden. Järavallen rymmer både ängar, strand och tallskog med ett nät av naturstigar. Områdets storlek på närmare 470 hektar gör att man som besökare får möjlighet att uppleva en stor variation av natur- och rekreationsmiljöer. Allt från intressanta och skyddsvärda växt- och djurarter såsom strandpadda, tvåblad och spetssandbi till härligt avkopplande sandstränder och svalkande bad kan upplevas på Järavallen. Här finns även motionsspår: Röd 2,2 km, Gul 4,3 km och Grön 8,3 km. Tillgänglighetsanpassad stig på 1,2 km och ridstig på 2,8 km. Tillgänglighetsanpassad utsiktsplattform vid havet. Rastplatser och grillplats. Ej elbelyst. Stigarna i området är i första hand gjorda för promenader och vandring. Men det går självklart utmärkt att springa – och slingorna uppskattas av många löpare. Var beredd på rötter på stigarna. Den mer aktive besökaren kan ta en tur på den nygjorda mtb-slingan eller ta ut hästen på ridstigen runt södra sjön. Längs med kusten får den fågelintresserade sitt lystmäte. Mer information hos stiftelsen Skånska landskap som ansvarar för naturreservatet Järavallen.

 

Alpackavandring i Barsebäck

Ett av våra närmsta utflyktsmål ligger bara ett par kilometer från vår camping. På Åtorpsgården kan man få uppleva något alldeles särskilt. Här kan man nämligen få träffa alpackor och ta sig en vandring genom byn med dessa fantastiska djur.
För mer information, besök https://www.atorpsgarden.se/index.html.

 

 

Barsebäcks hamnkrog

Ät gott på Barsebäcks Hamnkrog, i den lilla pittoreska byn Barsebäckshamn, gammalt fiskeläge som blivit en mycket populär destination för både båtfolk och landkrabbor.

 

 

Kävlinge aktivitetspark (K.A.P)

I augusti 2015 invigdes den nya aktivitetsparken vid Vikenområdet i Furulund. Utöver en stor skatepark bestående av såväl bowl, flow och street innehåller parken även boulebana och beachhandbollsplan. Det finns också en hinderbana och balanslinor att träna med.

Kävlinge Aktivitetspark KA

 

 

Ven

Ven, den lilla ön i Öresund som erbjuder storslagen natur, idylliska småbåtshamnar och astronomen Tycho Brahes historia. Ven ligger mitt i Öresund mellan Danmark och Sverige. Ventrafikens färja avgår från Landskrona och överfarten tar endast 30 minuter. Väl framme i Bäckvickens hamn rekommenderar vi dig att hyra en av de gula cyklarna som blivit karakteristiska för ön. Vill du inte cykla finns det buss, traktorsläp, häst och vagn eller golfbil. Du kan även hyra elcykel för att underlätta i uppförsbackarna. Det går naturlitvis bra att vandra på ön eller varför inte prova alpackatrekking. Mysiga gårdsbutiker, kulinariska upplevelser, bad, naturupplevelser, golf, fornlämningar och annat spännande väntar på dig.

Här finner du även Tycho Brahe-museet som skildrar en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen, den skånsk/danske adelsmannen Tycho Brahe. I slutet av 1500-talet hade han ett avancerat forskningscentra på Ven med slott och observatorium. Idag kan du besöka ett museum, underjordiskt observatorium, renässansträdgård och idéhistorisk lekpark.

Destilleriet Spirit of Hven Backafallsbyn, är ett av världens minsta familjeägda Pot Still-destilleri där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Destilleriet erbjuder både guidade visningar och whiskyprovningar. Vi befinner oss också i en region som har några av landets bästa råvaruproducenter, därför lägger vi stor vikt vid att använda lokalt producerade råvaror, så långt detta är möjligt. Tack vare deras utmärkta läge i landets bördigaste landskap kan de göra detta utan att kompromissa med kvalitén.

 

 

 

 

Söderåsens nationalpark

Vill ni uppleva skånsk skog och verkligen komma ut i naturen? Då rekommenderar vi ett besök på Söderåsen. Bara 4 mil bort hittar ni denna oas. Ni kommer mötas av dramatisk natur med djupa sprickdalar och rasbranter, strömmande vatten och lummig, urskogsartad ädellövskog. Nationalparken, med en av norra Europas största sammanhängande lövskogar, har ett mycket rikt växt-, fågel- och djurliv. Från platån Kopparhatten (90 m) har du en magnifik utsikt. Huvudentrén och Naturum Söderåsen finns i Skäralid, vid den mäktiga Skäralidsravinen. Den andra entrén ligger i Röstånga, vid Nackarpsdalen. Där finns också den märkliga och sägenomspunna Odensjön.

 

Mer att upptäcka:

  • Fredwicksfeldtska möllan, en av Skånes finaste väderkvarnar.
  • Gillhögs gånggrift, en grav från stenåldern.
  • Pegasus Trädgård, Skandinaviens enda ekologiska teaterträdgård.
  • Kävlingeån, här kan du paddla kanot, åka flotte eller fiska.
  • Stenbocksvallar, här kan du promenera med fin utsikt över Öresund.
  • VikingaTider, ett vikingatida samhälle med gårdar, djur, jordbruk, hantverk och handel.

 

 

 

Fler Barnfamiljstips finner du bl a på Barnens Skåne.

Inspiration om hela Skåne finner du på VisitSkåne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fatal error: Cannot redeclare oneColumn() (previously declared in /storage/content/55/139555/barsebackstrand.com/public_html/wp-content/themes/bbs/page.php:22) in /storage/content/55/139555/barsebackstrand.com/public_html/wp-content/themes/bbs/page.php on line 22